בחלק זה, נעבור על 5 מקורות לחלבון צמחי.
חלבון חיוני לצמיחה והתפתחות של גוף האדם. זה עוזר לגוף ליצור ולתקן תאים ורקמות, החיוניים לבריאותנו הכללית. חלבון מהצומח הוא מקור מצוין לחלבון שיכול לעזור לנו בשאיפה שלנו להישאר בריאים.
Aquafaba היא אלטרנטיבה טבעונית לביצים העשויה ממי בישול מחומוס או קטניות אחרות. זהו תחליף מצוין לאנשים שאלרגיים לביצים אך עדיין רוצים את אותו מרקם במנות שלהם כמו מתכונים מסורתיים כמו מרנג, מקרונים או מרשמלו.
חלב שקדים: חלב שקדים הוא מקור חלבון פופולרי נוסף על בסיס צמחי בעל טעם ניטרלי ו—
חלבון מהצומח הוא מקור החלבון הנפוץ ביותר בעולם. זהו חלק חיוני מתזונה בריאה, במיוחד עבור צמחונים וטבעונים.
רוב החלבונים הצמחיים מורכבים מפחמימות מורכבות, סיבים, מינרלים וויטמינים המסייעים לעיכול ומספקים אנרגיה. הם מכילים גם נוגדי חמצון למלחמה ברדיקלים חופשיים בגוף.
חלבון מהצומח הוא מקור חיוני לחלבון שניתן למצוא במזונות רבים. לעתים קרובות מתעלמים ממנו בגלל התפיסה המוטעית שיש לו ערך תזונתי נמוך.
1) שעועית
2) אגוזים וזרעים
3) זרעים, כולל זרעי פשתן וזרעי צ'יה
4) פולי סויה, טופו, טמפה ואדמה
5) חלבונים על בסיס צמחי
האם חלבון מהצומח בריא כמו חלבון שלא מהצומח?
מקורות חלבון מהצומח נמצאים במגמת עלייה בשנים האחרונות. הם נחשבים בריאים יותר מעמיתיהם שאינם מבוססי צמחים.
אבל האם חלבון מהצומח באמת בריא כמו חלבון שאינו מהצומח?
התשובה לשאלה זו עדיין לא ברורה ויש הרבה שאלות ללא מענה. אבל בטוח שחלבונים מהצומח יהיו חלק חשוב מתעשיית המזון העתידית.
חלבון מהצומח הוא בר-קיימא וידידותי יותר לסביבה מחלבון מן החי. יש לו גם יתרונות בריאותיים רבים שאין לחלבון שאינו מהצומח.
חלבונים מהצומח הם לא רק בריאים יותר, אלא גם טובים יותר לסביבה. הם בני קיימא יותר מכיוון שהם דורשים פחות אדמה, מים ואנרגיה כדי לייצר מאשר חלבונים מן החי. יש להם גם יתרונות בריאותיים רבים שאין לחלבון שאינו מהצומח.
חלבון על בסיס צמחי הוא מונח פופולרי שעשה את דרכו למיינסטרים. מה זה, ואיך זה בהשוואה לחלבון שאינו מהצומח?
חלבון על בסיס צמחי מתייחס לכל מזון שמקורו בצמחים כמו ירקות, פירות, אגוזים, זרעים, דגנים וקטניות. זה יכול להיקרא גם חלבונים צמחיים או חלבונים צמחיים.
חלבונים מהצומח בריאים יותר מחלבונים מהחי, מכיוון שהם מכילים רמות נמוכות יותר של שומנים רוויים וכולסטרול. הם גם דלים בנתרן ועשירים בסיבים.
אילו מקורות חלבון מהצומח הכי מומלצים?
חלבונים מהצומח הם אלטרנטיבה מצוינת לחלבון מן החי. הם עשירים בסיבים, דלים בכולסטרול ומלאים בנוגדי חמצון.
מקורות החלבון הצמחיים הפופולריים ביותר הם זרעי המפ וקינואה. החלבונים הצמחיים הללו הוכחו כמקורות הקיימים ביותר לחלבון מכיוון שהם דורשים פחות אדמה, מים ואנרגיה להפקה מאשר סוגים אחרים של חלבון.
מחקרים אחרונים הראו גם שחלבונים מהצומח יכולים לעזור לך להגיע לצריכה היומית המומלצת שלך עבור שומנים בריאים, סיבים, מגנזיום, אשלגן, זרחן, ויטמין C וויטמין E.